Rozscipós, sokzöldséges szendvics, sajtfonattal

A világ egyik legfinomabb szendvicse, ha engem kérdeztek, bár be kell valljam, egyáltalán nem vagyok mentes az elfogultságtól – hiszen imádom ezeket az egészségesnek tartott ételeket, tetején a rozsból készült péktermékeket és természetesen a zöldségeket. Az eredmény pedig isteni! Főleg azoknak ajánlom, akik valami igazán újra vágynak, és már unják a hagyományosnak nevezett ízeket.

Amire szükségünk lesz:

  • 1-2 szelet rozscipó
  • (lehetőleg valódi) vaj
  • nagylyukú / bársony sajt
  • 1-2 db felvidéki sajtfonat (a füstöltet)
  • csemegekaraj
  • tetszőleges salátakeverék

001

 

Vágjunk két szép vékony szeletet a rozscipónkból, kenjük meg vékonyan vajjal, majd (ha szükséges, akkor kés segítségével) helyezzük rá úgy a csemegekaraj szeleteket, hogy a lehető legjobban fedjen. Ezután néhány vékony szeletet vágjunk a bársony / nagylyukú sajtunkból, ezt szintén úgy helyezzük rá, hogy a lehető legjobban fedjen. A felvidéki sajtfonatot ehetjük mellé, vagy tehetjük szintén a szendvicsre is, ez igazából az ízlésünktől függ. Én hogy így, hogy úgy eszem 🙂 … Ezután már csak az van hátra, hogy jól megpakoljuk a salátakeverékkel. A múltkor egy ilyen szendvicset ettem, apám pedig így kommentálta: “Te mindig ilyesmit eszel?” “Igen” “És mindig így megküldöd salátával?”

20150208_172336

Petra

Ha épp nem a Zegyetemi iskolapadot koptatom, akkor szívesen hegesztek egy ékszert vagy épp valami ételt. A kedvenceim az egyszerű, de nagyszerű étkek, amiket 5 perc alatt lehet elkészíteni, de mégis isteni finomak! Ja, meg persze az édességek...