Rio Mare Olivaolajas Tonhalkonzerv

Jellemzően az az ember vagyok, aki nem szereti a halat, bár magam sem tudnám megmondani, hogy pontosan miért is nem. Talán a sok szálka, talán a rossz tapasztalatok, hiszen halból bizony könnyű rosszat enni. És mégis, most egy tonhalkonzerves tesztet hoztam nektek, fogadjátok szeretettel 🙂 !

Nézzük csak, hogy mivel is fogyasztottam ezt vacsorára…

  • Rio Mare Olivaolajas Tonhalkonzerv
  • Light Medvesajt
  • Zöldségek
  • Barna kenyér

134352

Annak oka, hogy miért pont ezeket az ételeket választottam a konzerv mellé, csupán annyi, hogy ezeket szeretem a legjobban, és gondoltam, ha már tesztelünk, akkor érdemes finom köretet választani 🙂 .

Első, ami feltűnt, hogy elég sok olivaolaj van a konzerben (annyira, hogy a nyitásnál valamennyit sikerült kilöttyintenem is…), első gondolatom az volt, hogy leborítok belőle, de végül nem tettem, mint utóbb kiderült, helyes volt megérzésem, ugyanis ez az evés közben eléggé eltűnik a végére.

A tonhalnak – én mint halevést kerülő – első falatra kissé furcsa íze volt, viszont a következő falatoknál ez nem tűnt fel, sőt, kellemessé vált, finomnak véltem. Szép színhúsról van szó, igaz, a RioMare-nak megkérik az árát is, de hát valamit valamiért. Cserébe nincs a konzervben se halfej, se pikkely, se más olyan, amivel nem szeretnénk találkozni.

A köret annyira remek választásnak bizonyult, hogy a következő alkalommal ugyanígy ettem a következő ugyanilyen konzervemet 🙂 … Valahogy nekem nagyon illett hozzá a zöldségköret, illetve a medvesajt is, finom ízharmóniát alkottak.

Azt tudom mondani, hogy akik eddig ha nem is szerették a halételeket, érdemes kipróbálniuk ezt a konzervet, ha valami újra vágynak. A legjobb a kellemes, nem túl domináns tonhal íz, amihez nagyon jól illik az olívaolaj is. Arról nem is beszélve, hogy ez egy egészséges vacsora-alternatíva, hiszen az olívaolaj közismert jótékony hatásáról, egy ilyen konzervny (55g-os) kb. 117 kcal-t, és majdnem 9g fehérjét tartalmaz!

20150530_192909

Petra

Ha épp nem a Zegyetemi iskolapadot koptatom, akkor szívesen hegesztek egy ékszert vagy épp valami ételt. A kedvenceim az egyszerű, de nagyszerű étkek, amiket 5 perc alatt lehet elkészíteni, de mégis isteni finomak! Ja, meg persze az édességek...